tisdag, juni 13, 2006

sfp är ett liberalt parti

Under veckoslutet var hela partiet i Vasa för att göra årets omgång av stora beslut. Steffi Wallin valdes förtjänstfullt till ny ledare och jag hoppas, och tror, att det här kommer att vara en välkommen fräsh start. Cecco hade många bra sidor, framförallt var han mycket professionell och är en av de som inger respekt av att bara stega in i rummet. Jag håller ännu oxå tummarna för att Didde ska orka kämpa på och fortsätta vara den brutalt ärliga och sympatiska politiker han är.

Det viktigaste beslutet under veckoslutets lopp var nog ändå konstaterandet att vi är ett liberalt parti, nu oxå till pappers. Liberalismen är en gammal ideologi, tom. såpass gammal att många av de allra mest grundläggande värderingarna (demokrati, frihet, jämlikhet, fred) redan finns myntade i vårt samhälle. Jag ser ändå ingen anledning till att sluta arbeta för just de här värderingarna och är därför en stark förespråkare för att uttala dessa ideal tom. mer och isynnerhet med stolthet.

När nu sfp är konstaterat liberalt så ska väl alla kommentarer om ideologilöshet äntligen sluta!? Hoppas kan man ju men såhär blir det ju säkert inte. Vad är då ett bättre tillfälle om inte ett viktigt nationellt val att bevisa alla de goda ideer och klara åsikter som finns inom medlemskåren om så mycket annat än vårt modersmål?

Nästa partidag kommer valet redan att vara över och nya beslut på agendan. Jag hoppas att det är ett minst lika starkt sfp som träffas 2007 i Vanda och att vi då kan fira de återvunna mandatet i Helsingfors!

Inga kommentarer: